Граѓанската иницијатива Учебници и настава мора да има” за 15 мај закажаа мирни протести кои ќе се одрржат вво секој град низ Македонија.

-Мирни протести против законот за учебници за основно и средно образование во СЕКОЈ ГРАД ВО МАКЕДОНИЈА во Сабота 15-ти Мај со почеток во 12:00 часот,пред седиштата на општините.
Во СКОПЈЕ мирен марш во Сабота 15-ти Мај со почеток во 12:00 часот пред Министерството за образование и наука.