Во четитката на Груевски, упатена на неговата фејсбук страница стои:

-Денес е Рамазан Бајрам, најголемиот празник на граѓаните од исламска вероисповест.
Празник кој со одлука на владата и парламентот од 2007 година е неработен ден во целата држава.
Го честитам празникот и посакувам секому да му се остварат молитвите кои ги носи во своето срце. Најголемиот копнеж кој секој го носи длабоко во себе, да му стане најголем успех и најголема радост.
Посакувам овој празник да донесе повеќе здравје и љубов во секој дом, поголема среќа и радост на душата кај секој еден човек, посилен просперитет на секој план, поцврста меѓусебна помош и поискрено почитување.
Добрата мисла да Ве води секогаш низ животот, оти какви Ви се мислите, таков Ви е животот.
Честит Рамазан Бајрам!!!

Денес е Рамазан Бајрам, најголемиот празник на граѓаните од исламска вероисповест.
Празник кој со одлука на владата и…

Posted by Nikola Gruevski on Thursday, May 13, 2021