Компании од Велика Британија извезле во Русија клучна технологија и опрема вредни 100 милиони долари, вклучувајќи полупроводници и делови за беспилотни летала“, објави „Тајмс“.

Како што пишува весникот, во руското оружје биле пронајдени вкупно 28 британски компоненти и 2.000 американски компоненти.

Според пишувањето на „Тајмс“, во првите 10 месеци од 2023 година од Британија во Русија била извршена испорака од 100 милиони долари.