На граничниот премин кај Делчево има колони возила кои чекаат за влез во Бугарија.

Граѓани велат дека чекаат најмалку два часа и дека се пропуштаат само по неколку возила.

– Така е со денови, велат граѓани кои живеат во пограничниот реон.