– Одиме напред во секој можен поглед и враќање назад нема, рече Заев.

Додаде дека СДСМ ги отвора вратите за сите оние кои ги поддржуваат нивните идеи, а досега не биле активно вклучени во политичкиот живот во нашата земја. Рече дека партијата ќе ги обедини сите граѓани со прогресивни цели.

– Македонското социјалдемократско семејство е големо, со Македонци, Албанци, Турци, Роми, Срби и друга таква политичка партија во државата нема, рече Заев.