– Не чекаме да дојде септември за да разговараме ние и сега разговараме. Сега имаат и претседателски избори.Јас мислам дека ќе победи Радев ако го реши проблемот, ако не ќе изгуби .Генерално бугарскиот народ на предходните избори кажа што сака, секој сака решавач на проблеми и верувам дека тоа бугарскиот народ ќе го награди јас говорам од свое искуство и верувам дека тоа може да се случи, изјави Заев.