Протрестот е под мотото „Здравје, а не провизија“.

Од ВМРО-ДПМНЕ веќе подолго време ги критикуваат здравствените политики на Владата и Венко Филипче, фактот што се уште тие немаат набавено никакви вакцини за граѓаните на Македонија, како и секојдневниот хаос на клиниките со кој се соочуваат граѓаните кои имаат потреба од медицинска помош.