Земјотрес со локална Рихтерова магнитуда од 2,8 степени е регистриран ноќеска во 01 часот и 20 минути во епицентралното подрачје Тетово-Гостивар, на 65 километри југозападно од Скопje.

Земјотресот е почувствуван од населението во Маврово, Гостивар, Дебар и Кичево со интензитет од три степени според Европската макросеизмичка скала, соопшти Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје.