Ивица Боцевски екс амбасадор во емисијата „ Утро со Златев“ се осврна и на најавената дигитализација на учебниците.

Министерството за образование  треба да биде менаџер на симфониски оркестар, а не може тој да свири на пијано и не не само тоа, исто овие промени се не до крај обмислени. Секоја реформа треба да појде внатре од системот. Не сакам да се случи ни тоа да нема промена,  треба промена, треба дигитализација, светот се развива, гапот , јазот меѓу нашето и светското образование се згоплемува. Одговорите треба да се бараат во институциите, Институтите, универзитетите, а не да бидат резултат на хирови, изјави Боцевски.