Земјотрес со интензитет од 4,1 степен според Рихтер, бил регистриран денеска во Грција, во близина на осторовот Крф, на границата со Албанија.

Земјотресот бил почувствуван и во југозападните делови од Македонија, односно во околината на Охрид, Ресен и Битола.

Ова е нов во серијата на земјотреси во последно време во Грција.