Македонија

Дескоска против Филипче: Барајте си други начини да ги едуцирате родителите за вакцините – децата мораат во основно

Ниту едно дете не смее да остане надвор од образовниот систем – порачуваат од Министерството за образование. Од таму велат дека вакцината...
Македонија

Стејт Департмент: Осудено лице е директор на клиника, а член на ИК на СДСМ ја води непартиската Агенција за администрација

Стејт департментот во извештајот за човековите права за 2017 година во Република Македонија, нотира и именувања функционери од новата...
Македонија

Кржалоски: Од денес тргнуваме на терен со нова енергија- ќе понудиме алтернатива за младите, за Македонија

Тргнуваме со нова енергија, силно мотивирани напред. Нашата цел е Македонија во која секој млад човек ќе сака да живее и твори. Македонија...