2,9 милиони евра за електронски картички за патарина!, пишува пробесорот Самоил Малчевски на социјалните мрежи.

Ајде да видиме:
Moderna една вакцина чини 31 евро, можеа да се набават приближно 93500 вакцини или 46750 вакцинирани граѓани!

Sinovac една вакцина чини 25 евра можеа да се набават 116000 вакцини или 58000 вакцинирани граѓани!

Pfizer една вакцина чини 16 евра, можеа да се набават 181250 вакцини или 90625 вакцинирани граѓани!

Sputnik V една вакцина чини 8 евра, можеа да се набават 362500 вакцини или 181250 вакцинирани граѓани!

J&J една вакцина чини 8 евра, можеа да се набават 362500 вакцини или 181250 вакцинирани граѓани!

AstraZeneca една вакцина чини 3 евра, можеа да се набават приближно 966666 вакцини или 483333 вакцинирани граѓани!

*Извор: Reuters, Financial Times, CNBC, Russian Ministry of Health

Кого тоа вие дриблате припадници на #ХибриденРежим?
До кога граѓаните ќе ја плаќаат вашата неспособност?
До кога граѓаните ќе го плаќаат вашиот порив за крадење?

Оставки!
Одговорност!, пишува Малчевски