– Ова ребрендирање нè приближува до НАТО затоа што и НАТО излезе со зелена агенда. Исто така и Г7 се ребрендира, а и Еди Рама излезе со таква агенда. Тоа значи дека ние се мериме со нив, не се мериме со СДСМ и со ВМРО- ДПМНЕ. Зачувувањето на животната средина нема идеолошка дефиниција, лево или десно, рече Ахмети.