Вознемирувачки инцидент се случил за време на училишниот одмор во „Херој Јанко Чмелик“

Во алармантен инцидент, ученичка од 6-то одделение во основното училиште „Херој Јанко Чмелик“ во Стара Пазова, Србија, за време на  училишниот одмор извадила секира во училиштето. Инцидентот предизвика загриженост за безбедноста на учениците во образовните институции.

Брзото реагирање спречило потенцијален инцидент

Неименуваната ученичка, наводно, ја извадила секирата од ранецот, предизвикувајќи паника меѓу соучениците и вработените во училиштето. Сепак, некои ученици и вработени брзо реагирале и ја одземале секирата

Хроника на трагедиите во училиштата: масакрот во белградското училиште „Владислав Рибникар”

Овој инцидент доаѓа по трагичен настан минатата година во училиштето „Владислав Рибникар“ во Белград, каде што се случи масакр. Последиците од тој масакр се одразија низ другите училишта и земјата каде што имаше серија инциденти, предизвикувајќи загриженост за целокупната безбедност на учениците.

Извор: Faktor