Таа рече дека, и покрај фактот што ЕУ сè уште не ги одобрила вакцините, граѓаните нема да трпат последици поради тоа, пренесува порталот „Егзит“.

Според неа, дури и ако се воведат т.н. ковид- пасоши, граѓаните кои примиле руска или кинеска вакцина нема да бидат дискриминирани.