Властите во Грција донесоа таква одлука поради моменталната епидемиолошка состојба, пренесува порталот „Егзит“.

Како што се наведува, само пешаци и камиони со тешки товари ќе имаат дозвола да влезат во Албанија од Грција во периодот од 6 до 22 часот.

Автобуси, такси или кое било друго патничко возило имаат забрана за премин до неодредено време.