-Нормално дека сум информиран од институцијата што е под надлежностна Владата, Агенцијата за национална безбедност преу службена белешка, строго доверливо, за деталите за поднесокот пред ЈО. Тие се строго доверливи и не можам да да ги коментирам, но можам да кажам дека се сериозни причини кои биле основ да посегнат по една ваква белешка да ја достават до надлежен орган, до ЈО кое понатаму одлучува, презема дејствија или не и кое еве одлучило да преземе пред судот и судот донел одлука, изјави Заев, одговорајќи на новинарско прашање по обраќањето во партиското седиште.

Тој појасни дека според она што го видел во белешката и тоа како е аргументирано сериозно за надлежна институција, независна од извршната власт, да се замисли и, како што рече, да донесе одлука.

-И видовме дека донесе одлука, односно бараа притвор и судот донесе одлука за притвор. Оставам понатаму надлежите институции доколку одлучат да споделат одредени детали. Јас не би споделувал детали бидејќи се работи за класифициран документ со кој комуницираат инситуциите со премиерот, со претседателот на државата, со претседателот на Собранието, истакна Заев.