Астрологијата открива кој треба да се подготви за тежок период во април 2024 година!

Овој април, ретроградниот Меркур ќе ве натера да ги преиспитате начините на кои се обидувате да ги постигнете вашите цели. Ќе ве научи што итно треба да промените бидејќи Меркур во Овен симболизира разговор за сопственото его, вредности и се што ви треба за лично задоволство. Затоа април 2024 година ќе биде најтежок за трите знаци на хороскопот:

ОВЕН

Преиспитувајќи се себеси, вашиот имиџ и плановите за иднината – тоа е она што ве очекува овој месец. Ќе биде навистина тежок период бидејќи ќе дознаете колку сте и дали сте воопшто задоволни од животот што го водите. На многу начини, ретроградниот Меркур од 1 до 24 април 2024 година ќе донесе желба за повлекување во себе, иако затемнувањето на 8 април сугерира дека е време да ја преземете иницијативата во свои раце и да не очекувате од партнерот или другите луѓе да ве прават среќни.

ДЕВИЦА

Ретроградниот Меркур ќе биде во вашето поле на духовна трансформација, но со фокус на борбата со комплексите скриени длабоко во вас. Ова може да значи дека сте подготвени да изградите нови врски или да започнете кариера, но некои карактеристики на вашиот карактер сè уште го забавуваат процесот. Тоа може да бидат лични ставови кои се поврзани со вашата верба во себе, вашата сила и привлечност. Обидете се да се сетите во кој период од вашиот живот и кој точно ве натера да се сомневате во себе. Во април 2024 година, ќе сфатите дека во вашиот живот има луѓе „тригер“ кои повторно го започнуваат овој процес.

ВАГА

Април 2024 година ќе биде најтешкиот месец за врски со спротивниот пол, бидејќи партнерот ќе ве потсети на некој од минатото или ситуацијата во врската ќе биде многу слична на моментите кои веќе сте ги доживеале. Сето ова се случува со цел да ве натера да ги преиспитате вашите претходни одлуки. Венера, владетел на вашиот знак, ќе биде ретроградна како Меркур. Тоа значи дека туѓите мислења, комплименти или критики ќе ви ги посочат оние делови од вашата личност кои ве водат во слични ситуации повторно и повторно.