Од вкупно 67.000 вработени во компанијата, помалку од три проценти (околу 2.000 луѓе) побарале да бидат ослободени од обврската поради медицински или верски причини. Над 99 проценти од останатите избрале да се вакцинираат.

– Побаравме од сите наши вработени во САД да се вакцинираат од една едноставна причина: да ја гарантираме безбедноста на нашиот персонал. Вистината е, дека сите се побезбедни кога сите се вакцинирани, и барањата за имунизација функционира, изјавија извршниот директор Скот Кирби и претседателот на компанијата Брет Харт.

За 593 вработени кои не доставиле доказ за вакцинација, компанијата ќе започне процес на отпуштање согласно процедура договорена со синдикатите.