Во Белгија, која има 11,5 милиони жители, потврдени се 1.003.746 случаи, додека во Шведска, која има 10,2 милиони, регистрирани се 1.002.121 случаи.

Досега, 24.000 луѓе починаа во Белгија како резултат на коронавирусот.

Бројот на новозаразени во моментов се намалува од 392,2 случаи на 100 000 луѓе во период од 14 дена.

Кампањата за вакцинација во таа земја напредува добро.