Берлускони (84) беше хоспитализиран на 6 април.

Поранешниот сопственик на фудбалскиот клуб Милан се зарази со коронавирус во септември минатата година, но откако оздраве здравствената состојбата му се искомпликува што наложи дополнително болничко лекување.