Тој ги повика граѓаните на прослава во 11.30 часот на плоштадот во градот.

Претходно, на прес-конференција, Движењето „БЕСА“ соопшти дека имаат сигурна предност во повеќе општини. Според партиските информации, БЕСА победува во Бродец, Порој, Лисец, Безовце и Џепчиште.

Хоџа најави дека кандидатот на БЕСА ќе се бори за победа во вториот круг во Теарце.