Тоа би значело дека сите граѓани кои ќе сакаат да одат во Албанија, ќе немаат потреба ниту од потврда за вакцинација, ниту од ПЦР тестови.

-Албанија нема да постави никаков услов или пречка на сите оние кои сакаат да дојдат во Албанија на летување, рече Рама.