Тој бил сместен во приемното одделение во делот за изолација од Ковид-19, каде би требало да остане десетина дена, пишува порталот.

Потоа ќе следуваат останатите процедури вообичаени при прием на новодојдени осуденици за одредување на третман и сместување во установата, додаваат тие.