Оваа информација ја објави Националниот центар за контрола на одбраната на руското Министерство за одбрана.

Се наведува дека силите на Црноморската флота започнале да ги контролираат акциите на британскиот разурнувач „Дефендер“ и холандската фрегата „Евертон“, пренесува РИА Новости.