Цената на струјата е покачена.

Покачена е и цената на становите во државате. Тоа особено е изразено во главниот град.

Стопанствениците немаат убави вести. И за иднина најавуваат дека цените ќе се зголемуваат, особено во градежништвото.

Најавено е и можно зголемување на цената на електричната енергија.

Платите на граѓаните се исти или пак намалени, а трошоците за живот видно зголемени, што директно ќе влијае врз квалитетот на животот, па дури и може да додведе до зголемување на стапката на сиромаштија. На удар ќе бидат семејствата кои имаат минимални примања.