Голем број на смртни случаи се регистрирани и во Санкт Петербург, каде во последните 24 часа починаа 107 лица.

Градоначалникот на Москва Сергеј Собијанин изјави дека речиси 2.000 луѓе се хоспитализираат секој ден.

Околу 5,4 милиони луѓе се заразени во Русија од почетокот на епидемијата, од кои 133.280 починаа.

Во таа земја, последниве недели се зголеми бројот на лица заразени со делта варијантата на коронавирусот.