Ако ставите хируршка маска под N95/KN95, се губи поентата на респираторот,ниту сте вие до крај заштитени ниту околината. Ако веќе од не знам која потреба сакате две маски, тогаш хируршката маска треба да биде ВРЗ респираторот, респираторите одат исклучиво ДИРЕКТНО НА КОЖА, и можеби најважно е дека треба соодветен фитинг, да дихтува.