Иако Веља невоља е во притвор Дарко се плаши од неговите луѓе кои му се закануваат дека ќе го убијат. Тој не излегува од куќата во Брестач ако оди некаде има придружба.

Причина за стравот е автомобилот „Мерцедес CLK“ кој во 2014 година и го подарил на поранешната сопруга Ана Стевиќ.

Тој автомобил подоцна го продал на еден од најблиските соработници на Веља и сега е предмет на испитување и од полицијата и од криминалната екипа.