Како што соопшти МНР, покрај одбележување на годишнината од зачленувањето на Република Македонија во НАТО, на состанокот ќе биде направен и пресек на активностите во рамките на членството во Алијансата, а тема ќе бидат и европските перспективи на земјата во претстојниот период.

По средбата предвидена е изјава за медиуми на шефот на дипломатијата Османи.