Маскирано вооружено лице ограби банка во населбата Илинден, властите се во потрага по сторителот. Прелиминарните извештаи покажуваат дека за време на инцидентот е одземена значителна сума пари.

Засега идентитетот на разбојникот останува непознат, а очевидци раскажуваат дека сторителот со украдените пари побегнал во непознат правец. Локалните органи на редот активно го истражуваат инцидентот, а повеќе детали се очекуваат во текот на денешниот ден од страна на Министерството за внатрешни работи.

Се повикува заедницата да остане внимателна и да ги пријави сите релевантни информации до властите додека тие работат на решавање на случајот и изведување на виновникот пред лицето на правдата.

Извор: Telma