Зградата на чешкото Министерство за внатрешни работи во Прага е евакуирана поради закана за поставена бомба.

Прес-службата на Министерството објави соопштение на Твитер во кое се наведува дека зградата се евакуира „поради анонимна закана со бомба“.

Покрај тоа, Министерството нагласува дека се преземаат „безбедносни мерки“.