– Нејзиното збогување од европската сцена не допира политички, но и не исполнува со емоции, рече Мишел.

Обраќањето на Мишел беше дочекано со аплауз од насобраните лидери кои со овации ја поздравија Ангела Меркел на самитот во Брисел, кој е нејзин 107-ми и последен самит по шеснаесет години на власт.
Германија треба да добие нов канцелар до Божик.