Според него, тој има решенија кои нудат излез од ова секојдневие.

-Сум сигурен дека со граѓаните ќе го одбереме најдоброто за општината. Како клучен цел ми е да ставам крај на урбанистичкиот хаос во општината, посебно делот на Стар Аеродром. Сите овие години, градењата се водеа по ДУП-ови кои се носени во времето на ВМРО-ДПМНЕ, вели Филиповски.