Се работи за Мирослав Богдановски, потпретседател на ДОМ и пратеник од првата Изборна единица.

За разлика од пратеничката на СДСМ од Битола, Бисера Костадиновска Стојчевска, која пристигна со амбулантно возило, Богдановски во парламентот пристигна со сопствено возило.