Во Грција повторно се уништуваат возила на македонски туристи. Овој инцидент се случил во Вурвуру на полуостровот Халкидики во северна Грција, пишуваат Канал 5.

Сопствениците на автомобилот кои ги испратиле фотографиите до Канал 5 биле згрозени од она што им се случило.

Како што може и да се види на фотографиите, возилото е изгребано со остар предмет од сите страни и има нанесено штета.

Вакви инциденти се случуваа во минатото, така што ова не е прв случај, но по се изгледа грците повторно почнуваат антимакедонски реклами.