Општината набавува Јапонски јавор за 20.000 денари, додека малопродажната цена изнесува помалку од 1.000.

Магнолијата ја купуваат за 23.000, а истата може да се најде и за 3.000 денари, додека за Црн бор кој вреди 3.100 денари во малопродажба, плаќаат 13.000 денари.

Погледнете го документот за кој станува збор: