Денеска најмалиот принц полни 3 години, а фотографијата наводно ја направила Кејт Мидлтон пред неколку дена. Принц Луис е фотографиран на црвен точан, по повод првиот ден во градинка.

Кралскиот пар има три деца, најстариот е принц Џорџ кој има седум години, а по него е принцезата Шарлот која има пет.