Неофицијално, на Телеграм каналот кој го пренесуваше нападот се појави фотографија, за која се тврди дека напаѓачот ја објавил непосредно пред да упадне на кампусот и да усмрти неколку лица.

Исто така неофицијално потврдено, стрелецот е 18-годишниот Тимур Бекмансуров. Тој бил усмртен од страна на полицијата.

За време на неговиот напад преплашени студенти се снимени како бегаат од зградата скокајќи низ прозорци.

Погледнете го видеото од нападот на следниов линк: