Според ЕМСЦ, епицентарот бил на 25 километри од Тузла, и 13 километри од Грачаница, а бил со јачина од 3,6 степени според Рихтер, јави радио Сараево.

Според сведоштвата на грашани на страницата ЕМСЦ, земјотресот бучел.

-Чуден татнеж пред земјотресот, напиша еден граѓанин на БиХ.

Додека жител на Завидовиќ напиша:

-Силно пукна, ужасно чувство.