За штипјани, СДСM не се добродојдени да слават свое постоење како политичка партија.

Тие денес со транспарент испратија порака до власта дека со години го уништува народот.

„СДС слави свое постоење, а со години го уништува НАРОДОТ“ – пишува на транспарентот.