Тој на својот фејсбук профил напиша:

„Само со масовна вакцинација, можеме заеднички да ја победиме оваа болест. Ве повикувам да го искористите своето право на вакцинација! Заедно да победиме!!!” порачува Шилегов

Тој додава дека особено задоволство му било што вакцината ја добил лично од Денис Јанкуловски, познат како космонаутко.