Огромните теренци ќе бидат прилагодени на безбедносните прописи DSS (Дипломатска служба за безбедност) и ќе бидат испорачани во текот на следните две години.

Ако мислите дека овие „Suburban“ се премногу скапи, работите донекаде се разјаснети од GM Defense. Имено, поради зголемените барања за носивост и вкупна тежина како резултат на бројни модификации, возилата добиваат нова, поцврста посебна шасија, исто како и вистинските теренци и работни возила.

Исто така, другите компоненти ќе доаѓаат од специјални полици, од моторот и сопирачките, па се до елементите на ентериерот.

Овие десет примероци се само вовед во понатамошна соработка. Имено, во текот на девет години, почнувајќи од 2023 година, GM Defense ќе и достави на американската влада 200 специјални „Suburban“ возила.

Најголемата непозната е погонот. Бидејќи администрацијата на Бајден е за електрификација на државната флота, а GM Defence веќе има соодветни електрични погони, вклучително и водородни, не е исклучено овие 10 возила да бидат барем електрифицирани.

Инаку, 6.2 V8 има најголеми шанси.