Бојан Хрватин, некогашен член на групата на Веља невоља , а сега заштитен сведок до детали опиша како се влегувало во „кланицата“ во Ритопек каде Беливук и другарите мачеле, сечеле и мелеле жртви.

Тој вели дека претходно оваа просторија служела за одгледување на марихуана и оти во неа не било лесно да се влезе.

Тој бункер се наоѓаше веднаш штом влезеш во гаражата. Требаше да се уфрли дебел штраф и добро да се запне пред да се отвори голема бетонска врата-објасни сведокот.