Дека на власта ѝ текнува да го одржува плоштадот Македонија само пред избори не е нешто ново. Тоа и сега се покажува на дело во строгиот центар на главниот град.

Фонтаната која беше направена во време на ВМРО-ДПМНЕ и тогаш соодветно функционираше, сега многумина ги потсеќа на минско поле. Сликите кои може да ги погледнете подолу во веста се резултат на нередовното одржување и ненавремено сервисирање на тековните обврски.

Во продолжение фотографии од плоштадот Македонија, којшто потсетува на обележано минско поле: