Гани избега од Авганистан во време кога Талибанците се приближуваа до Кабул.

Во соопштението издадено од државната новинска агенција на ОАЕ не се прецизира каде точно во земјата е Гани.

Агенцијата ја цитира изјавата на страницата од министерството за надворешни работи на Емиратите, пренесе АП.