Смената на Дориот беше побарана во 2020 година од компанијата Елиот Менаџмент, акционер на Твитер кој назначува тројца директори во одборот на директори, дури и пред да купи пакет акции во вредност од две милијарди долари.

Дорси е и извршен директор на платформата за дигитално онлајн плаќање „Square“, па инвеститорот постави прашање дали Дорси треба да ги води двете компании сам.