За Германија ова се првите три бода на 16. Европско првенство, додека Португалија го забележа првиот пораз.

По две кола, Франција води со четири бода, Германија и Португалија имаат по три, Унгарија е последна со еден бод.

Во третото коло на 23 јуни, Португалија ќе игра со Франција, а Германија со Унгарија.