Тој додаде дека не треба да се чека на усвојување на национален закон за мерките.

– Од минатата есен знаеме што се случува кога не реагираме брзо, изјави Шпан.

Тој посочи дека лекарите очекуваат дека до крајот на месецот на одделенијата за интензивна нега да има 6.000 пациенти.