– Не е во ред пратениците да добијат привилегија меѓу првите да се вакцинираат. Ако ја добијат, тогаш треба да ја одбијат. Имам разбирање ако се вакцинира пратеник над 65 години, со хронични заболувања, исто како другите граѓани. Не е во ред да се вакцинира некој пратеник со 27, 30 или 40 години, во добра здравствена состојба. Фијаското на Владата и министрите со вакцините е ОГРОМНО, а последиците се илјадници загубени човечки животи. Тоа е нивниот срам и дебакл. Ќе се вакцинирам кога ќе ми дојде редот. Секој носи своја лична одлука, а јас го кажав моето лично мислење, стои во неговата објава.

Да бев пратеник, денес НЕМАШЕ да се вакцинирам. Ќе ја препуштев мојата “пратеничка” вакцина на некој постар, некој со…

Posted by Владимир Ѓорчев (Влатко Ѓорчев) on Friday, April 23, 2021